Anders bouwen: Molthoff bv Natuurzaam Dampopen Bouwer

Aannemersbedrijf Molthoff legt zich steeds meer toe op een andere manier van bouwen: met name het zogeheten damp-doorlatend bouwen is het bouwen van de toekomst. Met gebruikmaking van natuurlijke ecologische materialen die zelfregulerende eigenschappen hebben, waardoor vocht- en luchtproblemen tot het verleden behoren. Klimaat neutraal, met bio-based bouwmaterialen, natuurzaam is duurzaam.

Zowel nieuwe als bestaande bouwprojecten maken wij dampdoorlatend. Dit werkt als volgt.
De gevels en het dak, de zogenaamde "schil" van het gebouw, maken wij vochtregulerend. Dit doen wij door gebruikmaking van bouwmaterialen als: kalkhennep, vlas- en hennepisolatie, die de eigenschap hebben om het vocht zelfstandig (als een spons) uit de woning te onttrekken. Hierdoor ontstaat het zogenaamde "core-tex" principe. Ingewikkelde balansventielatie-systemen zijn hierbij niet meer nodig.

Dit in tegenstelling tot de huidige dampdichte isolatiematerialen oa Pur & Pir, waarbij een verstikkend binnenklimaat ontstaat, zoals bij de vroegere regenkleding van plastic. Met als gevolg dat er allerlei energieverslindende ventilatie-systemen bedacht moeten worden.

Met onze bouwmethodiek ontstaat er een schil die negen uur langer de warmte buiten kan houden, waardoor de binnentemperatuur wel tot 5 graden Celsius lager kan worden. Omdat het vocht als een spons buitengezogen wordt onstaat er tevens een veel lagere luchtvochtigheidsgraad. Hierdoor is het niet "klam" in huis. Zoals iedereen begrijpt geeft dit een veel comfortabeler leefomgeving. Met onze methodiek is uw gebouw klaar voor de toekomst!


kalkhennepframe
kalkhennepwand
kalkhennepbalklaag